30 Mart 2012 Cuma

Karaciğere Zararlı Maddeler


Karaciğere zararlı veya onu aşırı derecede yoran gıdaların tüketimi yasak.Sucuk, sosis,salam,
turşu, konserve acı soslar kaz, ördek, hindi, av etleri, krema, lahana çorbası,kızarmış patates,   patlıcan, şalgam,taze ekmek,sirke,hardal,kaşar peyniri,tulum peyniri,eritilmiş peynirler, gazlı
içecekler.
Alkol:
   Alkol karaciğere çok zarar verir ve zamanla Siroza yol açar.Ayrıca tüm vücuda da zararlıdır
Sinir sistemini harap eder.
   Alkol karaciğerin sertleşmesine neden olur ve zamanla karaciğer normal görevini yapamaz olur. Alkol alanlarda karaciğer zamanla büyür.
   Karaciğeri harap olanlarda kolesterol yükselir ve yaşam tehlikeye girer.
Balık Yağı:
   İhtiyaç olmadan alınmamalı. Aşırı veya yersiz alınan balık yağı siroza neden olabilir.
Hayvani Yağlar:
   Etin içindeki yağ, kuyruk yağı, iç yağı karaciğeri çok yorar. Karaciğerin sağlığı bozulur.
Aşırı İlaç ve Kimyasal Katkılar:
   Tüm kimyasal maddeler insan vücudu için zararlıdır.Bunlar vücudun direncini azaltır,sık sık hastalanmaya neden olur.Antibiyotikler ve diğer ilaçlar bağırsaklardaki faydalı mikropları öldürür,dolayısıyla şahıs zayıf ve dayanıksız olur.Bu ilaçlar doktorca önerilen miktarlarda kullanılmalı
Margarin:
   Bu yağlar içine hayvani yağ katılır ayrıca katalizör vazifesi gören kimyasal maddeler, boyalar katılır. Bunlar karaciğere çok dokunur.
Aşırı Kızartmak:
   Yüksek derece ısıtma yağların yapısını bozar, ayrıca onlardaki enzim ve vitaminleri yok eder. Bundan da karaciğer zarar görür.
   Düdüklü tencerelerde pişen yemekler yüksek ısıya maruz kalır, bunlar gıda değerini kaybe
der ve karaciğere ve tüm vücuda zarar verirler.

Sütlü Kahve:
   Süt ve kahve ayrı ayrı içildiğinde o kadar zararlı değildir. Fakat sütlü kahve karaciğeri çok yorar. Ayrıca bağırsakları bozar.



Beyaz Şeker-Beyaz Ekmek:
 Bunlar karaciğeri yorar ve sağlığa zarar verirler. Bunlar romatizmaları, migreni arttırırlar. Vücutta yorgunluk yaparlar. Beyaz ekmekte vitamin ve mineraller yoktur, dolayısıyla vücuda yararı azdır.

Pastalar :
   Şeker, beyaz un, margarin, yumurta ile yapılır. Aşırı yenince sağlığa zarar verirler.
 Sigara:
   Sigaradan kana geçen zararlı maddeleri karaciğer süzer bu maddeler karaciğere çok zarar   
   verir.

3.   Karaciğerinizin vitamin ve minerallerle ilişkisi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.Doktorunuzu ikna ederek bu vitamin ve minerallerin kandaki oran ve durumlarını netleştirecek analizleri yaptırıp ona göre gerekli takviyeleri yaptırın.Ayrıca bu vitamin ve mineralleri içeren gıdaların tüketimini (bu gıdaların hangileri olduğunu da artık siz araştırın lütfen) arttırın.

Karaciğere Faydalı Gıdalar


Bazı gıdalar karaciğere faydalı diyerek aşırı miktarda yemek doğru değildir. Zaman zaman bu yiyeceklere yer verilmelidir. Önceleri az miktarda yemeli zamanla biraz artırılmalıdır.

   Karaciğere en faydalı yağ ZEYTİNYAĞIDIR. Zeytinyağı sızma olmalıdır. Kimyevi işlem görmemiş olmalı.
   Zeytinyağı ısıtmadan çiğ olarak yenmelidir. Salatalar üzerine koyarak veya zeytinyağı limon suyu eşit miktarda karıştırılarak kahvaltıda yenmelidir.
   Zeytinyağı safra kesesindeki çamur ve ufak taşları dışarı atar. Bu gibi rahatsızlıkları olanlar sık sık kahvaltıda zeytinyağı + 1 limon suyu karışımını yemelidirler. Bu karışım 2 hafta yenir 2 hafta ara verilir, bu şekilde devam olunur.
   Safra kesesinde taş ve çamur olmayanlarda, koruyucu olarak bu karışımı haftada birkaç gün yemelidir.
Kepekli Ekmek:
   %85 – 90 randımanında undan yapılmış ekmek karaciğere yararlıdır. Bunun hazmı zor olabilir, o zaman kızartarak yemelidir. Odunla ısıtılmış fırınlarda pişen ekmekler daha faydalıdır. Ayrıca hamur mayası ile hamur kabartılmalı, suni maya kullanılmamalıdır.
Meyveler:
   Bunlar karaciğerin çalışmasına yardımcı meyvelerdir. Bu konudaki başlıca meyveler şunlardır.
   Karaciğeri çalıştırır.
   Karaciğer şişliğini giderir.
   Yemek üzeri içildiğinde hazım sağlar.
   Suya sıkılarak veya salata, çorba üzerine sıkılarak limon suyu alınabilir. Günde alınacak miktar şahsa göre değişir.1-10 limon günde alınabilir.
   Aç karnına suyla içilecek limon suyu kilo verdirir.
   Limon kabuğu ezilerek bal ile karıştırıp yenirse, karaciğer yetersizliğini giderir
   Portakal: iyi olgunlaşmış yenirse tüm salgı bezlerini ve karaciğeri çalıştırır.
   Üzüm:  safra çamurunu ve taşlarını dışarı atar.
   Zeytin: zeytinyağı gibi etki yapar. Zeytin iyi olgunlaşmış olmalı. Fazla tuzlu ve ham olmamalı.
   Safrası kana karışmış, sarılık olmuş kimselerde kestane safranın kandan atılmasına yardım eder, suda haşlanmış kestaneden günde 5-10 adet yemelidir.
Muz:
   Muz karaciğer için faydalıdır. İyi olgunlaşmış olarak yemelidir.
Domates:
   Tarlada yetişmiş, iyi olgunlaşmış domates kandaki zararlı maddeleri gidererek, karaciğere yardımcı olur.
   Kan yapar, kanı durular. Safra miktarını ve akışını artırır. Karaciğerin kendisini yenilemesini sağlar.
Kereviz:
   Karaciğeri temizler. Sarılığın geçmesine yardım eder. Yaprakları çiğ olarak yenir.
Pırasa:
   Karaciğerin yenilenmesine yardım eder. Çiğ yenmesi tercih edilir.

Turp:
   Safra kana karışarak cilt sararır, sarılık olur. Sarılıkta turp çok fayda verir.Karaciğerin kükürde ihtiyacı fazladır.Sarımsak , soğan , lahana azar azar, ve sık sık yenilerek gerekli kükürt sağlanmalı.
Süt:
   Orta ve ileri yaşlılarda sütün hazmı zor olur. Midedeki ilgili enzim eksikliğinden hazımsızlık doğar. Sütü küçük yudumlar halinde içmeli üzerine suya sıkılmış limon içilmelidir.
Süt kesiği:
   Sütü içemeyenler, peklik çekenler, sütü kestirerek yemelidir. Orta ateşle ısıtılan sütü, kabarmaya başladığı sırada limon suyu katılır ve ısıtmaya devam edilir. Biraz sonra süt oturur, soğuyunca çatalla çırpılarak kesilen kısım ve suyu ayran haline getirilir. Bu şekilde ayran gibi yemeklerde yenir.

Yoğurt:
   Karaciğer için yararlıdır. Taze olmalı suyu ile birlikte yenmelidir. Suyu süzdürülmüş yoğurt fazla faydalı değildir ve gaz yapar.
Peynirler:
   Beyaz peynir tercih edilmeli. Yağlı kaşar, tulum yenmemelidir. Yağlı peynirler karaciğeri yorar.
Tereyağ:
   Yoğurttan elde olunan tereyağ yenmeli. Bu yağ taze ve az tuzlu olmalı. Günde 1 yumurta sarısı kadar kahvaltıda yenir.
Yumurta:
   Çok besleyicidir. Bulunursa köy yumurtası yenmelidir. Haftada 2 yumurta yeterlidir.
   Karaciğer için iyi bir gıdadır, karaciğeri kuvvetlendirir. Çalışmasını arttırır. Saf bal yenmelidir.

Karaciğer Hastalıklarının Nedenleri?


  1. Alkol tüketimi
  2. Sigara içilmesi
  3. Aşırı ilaç tüketimi
  4. Düzensiz yaşam tarzı
  5. Uzun süreli üzüntü, stres
  6. Hepatit (A,B,C ve diğer ) virüsleri
  7. Aşırı ve dengesiz beslenme, obezite
  8. Ağır beslenme bozuklukları ve doğumsal enzim eksiklikleri nedeniyle karaciğer hücrelerinin normal işleyişinin bozulması
  9. Kimyasal ya da toksik etkilere maruz kalma
  10. Kalp ve böbrek fonksiyonlarındaki bozulmalar
  11. Safra yollarındaki daralmalar ve tıkanmaların karaciğerde bakteriyel enfeksiyona neden olması. Safra akımının uzun süre engellenmesi (siroza neden olur )
  12. Aşırı derecede demir eksikliği ya da fazlalığı. Doğuştan gelen ya da sonradan olan A ve D vitamini fazlalıkları
  13. Karaciğerdeki organik bozukluklar, karaciğer damarlarındaki anormallikler.
  14. Karaciğerin dinlenme saati olan 01-03 arasında sürekli olarak çalışmasına neden olacak şekilde geç saatlerde ağır gıdalar tüketmek ve uykusuz kalmak
  15. Aşırı ve sürekli bedensel ve zihinsel yorgunluk
  16. Karaciğerin üşütülmesi
  17. Ve diğerleri

27 Mart 2012 Salı

Saç Bakımı

Saç bakımı günümüz de bireylere büyük sorun olmaktadır. Saçların kuru ve güçsüz olmaları bir sorun olarak algılanır ve çözüm yolları aranır. Saçlara yapılan özel bakım ve uygulanan işlemler sonrasında saçlarını eski kalitesine ulaştırma imkanınız vardır. Saçınız çok dökülmesini, kuru olmasını veya ince güçsüz bir biçime sahip olmasını dert ediniyorsanız, yapmanız gereken şey saçınızın bakımı yapma amaçlı saçlarını güçlendirip eski sağlına kavuşturacak ekstra ürünler tüketmektir. Modern tıbbın bu durum için uyguladıkları belli bir tedavi yöntemi mevcuttur. Benim önerim saçınızı Doğal Yollar ile beslemeniz.

Peki Bunu Nasıl Yapabiliriz?
Saç bakımı için önde gelen yağlardan oluşturulmuş mükemmel bir ürün ile hiç bir zahmet ve tasaya girmeden bu bakımı gerçekleştirmeniz mümkündür.

Hangi Ürün?
Destek markalı Saç Bakım Yağı ile saçınızı besleyerek, saçınızın güçlenmesini kuruluğunu gidermesini ve dökülmelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.

Buna destek olarak saç bakım losyonu ile saçınızın görünümü ve parlaklığını artırarak saçınızı daha dikkat çekici ve daha alımlı göstermeniz mümkündür.

Bu ürünlere uygun fiyata sahip olmak istiyorsanız www.bitkiseldagitim.com sitesini ziyaret edin.

21 Mart 2012 Çarşamba

Kaş ve Kirpik Bakımı

Kaş ve Kirpikleriniz ne kadar önemli ve dikkat çekici olduğunun farkındasınızdır. Ama yeteri kadar ilgi çekici ve güzel kaşlarınız olmadığını mı düşünüyorsunuz? O zaman size, kaş ve kirpik bakımında kullanabileceğiniz en doğal ürünü kullanmanızı tavsiye ederim. Destek Kaş ve Kirpik Bakım Losyonu ile kaşlarınızı daha güçlü, parlak ve canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu ürün içerisinde hiç bir kimyasal madde içermez. Tamamen kullanıcının sağlığı düşünülerek üretilen bu üründe mükemmel bir kampanya var şuan.
Kaçırmak istemeyenler alttaki linke tıklayabilir.
http://www.bitkiseldagitim.com/main/kas_ve_kirpik_bakim_losyonu_16_tl__kargo_4tl__20_tl_yerine_sadece_13_tl-pmu417.html

Pekmez de Mükemmel Kampanya

Dut ve Andız Pekmezinden oluşan bu mükemmel kampanya, hem sizin sağlığınız hemde yararınız için. Mükemmel kaliteyi çok uygun fiyatla buluşturup size sunan bu siteyi mutlaka ziyaret edin. Her hafta mükemmel kampanyalar ile karşınızda.
http://www.bitkiseldagitim.com/main/dut_pekmezi_800_gr_6_tl_andiz_pekmezi_450_gr_7_tl_karo_4_tl_17_tl_degil_sadece_kargo_dahil_11_tl-pmu416.html